1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Grootse resultaten door kleine veranderingen dankzij onze breintraining

Deze opleidingen worden kosteloos aangeboden aan alle bedienden die vallen onder paritair comité 216.
In volgende gevallen zal de opleidingskost gefactureerd worden aan de werkgever:

  • Wanneer de opleiding gevolgd wordt door een zelfstandige medewerker of door de werkgever.
  • Bij een ongewettigde afwezigheid. Annuleer dus tijdig uw deelname indien u niet aanwezig kan zijn tijdens de opleiding.

Grootse resultaten door kleine veranderingen dankzij onze breintraining

, Persoonlijke ontwikkeling

Hoe krijgt u uw ideeën op papier? Hoe vat u tijdens chaotische meetings de kern van informatie samen? Hoe onthoudt u beter de essentie uit een opleiding of boek? Met mindmappen gaat dat moeiteloos. Mindmappen is een breinvriendelijke manier om informatie op te slaan. Daarnaast is het ook een handige techniek om te brainstormen. Febelfin Academy werkt hiervoor samen met het adviesbureau The Tipping Point om u deze specifieke methodologie eigen te maken.

grootse-resultaten-door-kleine-veranderingen-dankzij-onze-nieuwe-breintraining-nl-597605bc491f0-5b7e7dbea79a6

We onthouden allemaal grote hoeveelheden informatie. Bij alles wat er om ons heen gebeurt, maken we gebruik van woorden én beelden. Het is ongelooflijk hoe ons brein hier dag in dag uit mee omgaat. Maar doordat we meer dan ooit informatie moeten zien verwerkt te krijgen, laat ons geheugen zogenaamd weleens wat steken vallen. Hierdoor zien we soms cruciale informatie over het hoofd. Mind mapping brengt hier orde op zaken.

De kracht van Mind Mapping

Mind mappen is een eenvoudige, breinvriendelijke manier om informatie op te slaan. Doordat u werkt met zelfgekozen kleuren, tekeningen, symbolen en pijlen om informatie te structureren, komen aantekeningen zelfs na jaren weer tot leven. Mind mapping is ideaal als manier om conceptueel na te denken, dingen op te schrijven, te brainstormen of om ideeën uit te werken.

Een mind map is een visuele voorstelling van informatie rond een centraal idee of thema. Deze plaatst men in het midden van een blanco pagina. Vanuit dit idee vertrekken dan weer onderverdelingen. Elke tak kan dan bestaan uit kleinere takken. Soms zijn er verbanden tussen de verschillenden takken. Deze kan u ook visueel weergeven in uw mind map.

Analoog aan de werking van onze hersenen

Ons brein is dol op structuur. Tijdens workshops, presentaties, vergaderingen en opleidingen komt veel informatie op ons af. De vraag is dan hoe u het beste aantekeningen kunt maken. Hoe noteert u de informatie zodanig dat u die ook in uw geheugen opslaat? Hoe onderscheidt u de essentie van bijzaken?

In tegenstelling tot het gewoon notities nemen, zorgt u er met mind maps voor dat u informatie sneller en beter archiveert in uw hoofd. Door uw mind maps na te lezen, kan u veel meer gegevens terughalen. Werken met mind maps is dus slimmer, omdat u snel en veel info kan opslaan en oproepen wanneer u dat wilt. 

Het geeft ook rust: door uw gedachten op papier te zetten, maakt u uw hoofd leeg en werkt u productiever. Door te mind mappen, noteert u al uw associaties en ziet u sneller verbanden. Daardoor komt u sneller tot nieuwe oplossingen voor vraagstukken. Daarnaast is het ook een handige techniek om te brainstormen.

Een bron van inspiratie

Naast het feit dat u effectiever met informatie omgaat, merkt u dat mind mappen ook heel creatief is. U brengt uw eigen gedachten en/of die van anderen in kaart. Al is het onderwerp nog zo complex, door er structuur in aan te brengen, geeft dit meteen nieuwe inzichten.

Ook kunnen de prestaties van uw organisatie toenemen, als mind mapping een geïntegreerd onderdeel is van de bedrijfsprocessen. Tijdens het mindmappen activeert u uw brein volledig en komt u tot betere voorstellen & gedachtesprongen dan gewoonlijk. Dit opent deuren, die anders gesloten zouden blijven.

Uw creativiteit zal zich ook verder ontwikkelen en u zal met meer gemak oplossingen bedenken voor allerlei situaties. Mind mapping helpt zo om doelgericht te presteren.

Interesse in de nieuwe breintraining? Schrijf u in voor de volgende opleidng: Communiceer en denk beter via Mind Mapping. 

Onze inzichten

‘Het Recht op Deconnectie’ uitgelegd in een nieuwe e-learning

Digitalisering beïnvloedt onze work-lifebalance, zoveel is zeker. Het gevoel altijd en overal verbon...

Lees meer

CVE-20150505-Febelfin-291

Febelfin Academy Survey 2023: 3 nieuwe conclusies over leren in de financiële sector

Hoe willen jullie vandaag en morgen leren? Die vraag aan cursisten stond centraal in de meest recent...

Lees meer

2018-06-04-CVE-Febelfin-275

Ontdek het najaarsaanbod 2022!

Beste notariële medewerker, De ‘Maand van het Welzijn 2022’ afgelopen mei was een succes. Het dee...

Lees meer