1. Home › 
  2. Blog

Onze inzichten

Maand van het welzijn | mei 2022

, Wetgeving

De laatste twee jaren zijn voor de notarissen en de medewerkers in het notariaat niet makkelijk geweest. Enerzijds heeft corona een zware impact gehad op het psychosociaal welzijn van mensen en anderzijds wordt het notariaat zoals veel andere sectoren steeds meer geconfronteerd met een hoge werkdruk. Daarom willen wij ons steentje bijdragen tot jullie welzijn. En dat doen we door de maand van het welzijn te lanceren.

Stress en burn-out verdienen de aandacht van elk van ons!

, Persoonlijke ontwikkeling

Stress is niet te onderschatten, uiteraard in de eerste plaats voor uw welzijn en gezondheid. Verschillende signalen op emotioneel, mentaal of fysiek vlak zijn dan belangrijke knipperlichten. Overmatige stress kan zelfs leiden tot burn-out, een fenomeen dat de laatste jaren alsmaar meer de kop opsteekt en waar het licht werkelijk op rood komt te staan.

Grootse resultaten door kleine veranderingen dankzij onze breintraining

, Persoonlijke ontwikkeling

Hoe krijgt u uw ideeƫn op papier? Hoe vat u tijdens chaotische meetings de kern van informatie samen? Hoe onthoudt u beter de essentie uit een opleiding of boek? Met mindmappen gaat dat moeiteloos. Mindmappen is een breinvriendelijke manier om informatie op te slaan. Daarnaast is het ook een handige techniek om te brainstormen. Febelfin Academy werkt hiervoor samen met het adviesbureau The Tipping Point om u deze specifieke methodologie eigen te maken.

Hoe omgaan met de GDPR-wetgeving?

, Wetgeving

Concrete cases tonen de complexe evenwichtsoefening aan die men moet uitvoeren om een balans te vinden tussen de reeds bestaande regelgeving in voege en de nieuwe gegevensbeschermingswet (GDPR: General Data Protection Regulation).