1. Home › 
  2. › 
  3. Emotionele intelligentie - Kontich

Emotionele intelligentie - Kontich

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Basic
Type opleiding Klassikale opleiding

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen.

Vereiste voorkennis

Basic level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

INHOUD

  1. Zelfbewustzijn

Deelnemers zullen aan de hand van concrete werksituaties inzicht verwerven in wat er inhun hoofd en lijf gebeurt.

  1. Zelfregulering

Mensen met een hoge emotionele intelligentie gaan zichzelf “managen”, nemen persoonlijk leiderschap op 3 vlakken: gedrag - cognitie - emotie

Concrete tips en oefening om zelfregulatie te bevorderen.

  1. Empathie

Aan de hand van een eenvoudig gespreksmodel en gesprekstechnieken leren we om verbinding te maken met de gedachten en gevoelens van anderen.

Oefeningen op verbindend en ontbindend luisteren en communiceren

  1. Sociaal empowerment

Een netwerk van steunfiguren en op een verbindende manier contact leggen bevorderen sociale intelligentie. Een moeilijke term die we vooral aan de hand van een eenvoudige oefening laten ervaren.

In de oefeningen besteden we in groep aandacht aan het eigen belang maar tegelijkertijd ook aan het belang van de andere (Assertiviteit - Sub-assertiviteit - Agressiviteit)

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 0,5 dag

Uren: 9u-12u30

Plaats: Afspanning De Jachthoorn: Doornstraat 11, 2550 Kontich

Extra informatie

Lunch wordt u ter plaatste aangeboden

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Classroom

Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. De focus ligt op praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases. Via praktische opdrachten in kleine groepjes wordt aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om te reflecteren over bepaalde aspecten van het aangereikte topic. Na feedback van de groep en de trainer kunnen die eventueel verder uitgewerkt worden.

Opleidingsmateriaal: Powerpoint presentatie

 

Docenten

Eric Loockx
Personal development

Merijn Duchatteau